Párolt nyúl olajbogyóval és borral (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál olajban, süssük aranybarnára, a feldarabolt, sóval, borssal meghintett nyulat. Vegyük ki és tegyük félre. Öntsük a serpenyőbe a többi olajat és pároljuk meg rajta, a finomra vágott hagymát, a vége felé keverjük hozzá az oregánót és a kis kockára metélt fokhagymát. Reszeljük bele az egyik citrom héját, majd csavarjuk bele a levét, dobjuk bele az olajbogyót és a kis kockára vágott burgonyát. Tegyük vissza a nyúldarabokat. Fedő alatt, kis lángon pároljuk puhára, majd nagy lángon, fedő nélkül, forraljuk el a lé nagy részét. Petrezselyemmel bőven meghintve, ropogós bagettel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||