Vadkacsa egyben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadszárnyasokból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A lereszelt zöldséget. a kakukkfű és a majoránna felét, a feldarabolt fok-és vöröshagymát, némi sóval és borssal ízesítve összefőzzük, két liter vizet adva hozzá. Kihűtjük, majd az ecetet és a bort hozzáöntve elkeverjük. A megtisztított kacsákat beletéve, néhányszor megforgatva, két három napig pácoljuk. Gondosan letörölgetve, bedörzsöljük a megmaradt fűszerekkel, sóval és borssal, majd beborítva a vékonyra szelt szalonnával, római tálba tesszük, úgy, hogy a pácléből leszűrt zöldségeket alá terítjük. Lefedjük a tálat, majd hideg sütőbe téve, másfél órán át pároljuk. A kacsát a tálból kivéve, feldaraboljuk, a szaft zsírjával leöntve ropogósra sütjük. A szaftot az áfonyalekvárral és a mustárral, mártás sűrűségűre forraljuk. A kacsát, a mártással leöntve, szalmaburgonyával és párolt káposztával körítve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||