Banános-csokoládés keksz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Kártyaparti , Teaparti, Tizórai gyerekeknek , Advent, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 tábla fehér csokoládé ? ? ? ? ? ?
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
3 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
15 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és a villával összetört banánokat és krémmé dolgozzuk. Szitáljuk össze a liszttel, a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fűszerekkel. Olvasszuk fel az étcsokoládét, majd öntsük a vajas masszába és forgassuk bele a lisztes elegyet. Jól keverjük össze, majd szórjuk bele, a fagyottan lereszelt, fehér csokoládét és a durvára vágott mogyorót. Tegyük hideg helyre, fél órára. A masszából, evőkanálnyi adagokban, formázzunk golyókat, majd lapítsuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben, süssük negyed órát.