Karfiol leves gazdagon zöldségelve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Macskajajra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A répaféléket vékonyra karikázzuk, a zellert felkockázzuk, a hagymát finomra metéljük. A felhevített vajon a zöldségeket enyhén megpirítjuk, majd felöntjük bő másfél liter vízzel és a tejjel, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Amikor a zöldségek félpuhára főttek szórjuk bele a rózsáira szedett karfiolt és finomra vágott zeller és petrezselyemzöldet. Ha elkészült öntsük bele a tejszínt, forraljuk össze és citromlével ízesítsük pikánsra. Macskajajra remek, nyáron adhatjuk hidegen is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||