Édes-csípős csirkeszárny bazsalikomos zöldsalátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Saláták, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Édes-csípős csirkeszárny
Bazsalikomos zöldsaláta
Édes-csípős csirkeszárny A mézből, a szójaszószból, az erős paprikakrémből és az olajból pácot keverünk. A sóval, borssal meghintett csirkeszárnyakat beleforgatjuk és néhányszor megkeverve, fél órát pihentetjük. Tepsibe tesszük a szárnyakat, a páclével együtt, majd a bort aláöntve, alufóliával szorosan lefedjük. 150 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, a hőt 180 fokra emelve, a szárnyakat néhányszor megforgatva pirosra sütjük. Salátával kínáljuk. Bazsalikomos zöldsaláta A zöldségeket kockára vágjuk, majd behűtjük. Tálalás előtt a finomra vágott bazsalikomból és a többi hozzávalóból készült dressziggel összeforgatjuk. Ne előbb, mert összeesik. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||