Kertészlányka nyúlraguja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott és kis kockára vágott nyúlhúst a felhevített olajon megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A zsiradékban átfuttatjuk a finomra vagdalt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket. Addig sütjük, amíg színt kap. Rászórjuk a fűszereket, a zúzott fokhagymát és felöntjük az alaplével. Visszatesszük a húst és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt babot és a kelbimbót. Úgy főzzük puhára, hogy közben a lé nagy részét forraljuk el. Tálaláskor hintsük meg finomra metélt petrezselyemmel. Párolt rizs illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||