Juhtúrós sztrapacska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A szalonna zsírjába szedjük. összekeverjük a juhtúróval, a szalonna pörc felével és kevés tejföllel. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a maradék tejfölt és sütőben átmelegítjük. A maradék szalonna pörccel megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||