Báránycurry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Forrósítsuk fel a ghít egy serpenyőben. Pattogásig melegítsük rajta a római köményt és a koriandert. Adjuk hozzá a turmixban összetört hagymát, fokhagymát és gyömbért. Tegyük bele a chilit és a garam masalát, majd dobjuk bele, az ujjnyi darabokra vágott bárányhúst. Sózzuk meg és süssük fehéredésig. öntsünk hozzá a joghurtot és két deci vizet. Ha felforrt fedjük le, és néhányszor megkeverve, főzzük, kis lángon, 40 percig. Ekkor, adjuk hozzá, a lehámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsomot, majd további fél óra alatt, pároljuk a bárányt puhára, ha szükséges, nagy lángon, főzzük a levét sűrűre. Apróra vágott korianderzölddel megszórva tálaljuk. Naan kenyeret adjunk hozá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||