Hódfarok leves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Különleges húsfélékből Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hirtelen sült, Főtt, Bogrács, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre: Hódfarok leves
Boros pác marha vagy vadhúshoz
Hódfarok leves Magyarországon a hód védett állat, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük. A hódfarkat forró grillen, addig sütjük, amíg a bőr felhólyagzik. Húzzuk le és hagyjuk a farkakat kihűlni. Szedjük le a húst a csontról és zsírozzuk le, vágjuk kockára és öntsük le a páclével. Hagyjuk állni egy éjszakán át. Másnap, egy megfelelő méretű fazékba dobjuk a feldarabolt zöldségeket, a fűszereket és a húst. Úgy 4 liter vízzel felöntve csendes tűzön főzzük puhára. A főzés vége felé adjuk hozzá a zöldborsót és a tésztát. Forrón tálaljuk. Boros pác marha vagy vadhúshoz A zöldségeket feldaraboljuk. 2 dl vizet felforralunk beledobjuk a zöldségeket és a fűszereket, pár perc főzés után, a lángot lekapcsolva beleöntjük az ecetet és a bort. A vad vagy marhahúst felszeleteljük és a kihűlt páclevet ráöntjük. Néhány napig, az állat korától függően állni hagyjuk, de naponta kétszer a hús megforgatjuk. A hússzeleteket zsiradékban elősütjük, majd mindig kevés a páclével felöntve puhára pároljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||