Gyulai savanyúkáposzta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Szabadban, Szilveszter, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Sörözés, borozás, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát megpároljuk rajta. Nagylángon összesütjük a felkarikázott kolbásszal, hozzáadjuk, a szükség szerint kimosott és kissé rövidebbre vágott, káposztát. Beledobjuk a fűszereket, a fokhagymát zúzva, és ráöntjük a bort. Kezdetben fedő alatt, majd fedő nélkül puhára pároljuk. A végére ne maradjon leve. A sózásról szándékosan nem írtam, mert minden hozzávaló sós! Forrón tálaljuk, tejföllel és friss kenyérrel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||