Pirított sertéshús zöldségekkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Wok Hozzávalók 4 személyre:
A húst vékony csíkokra, a zöldségeket gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat wokban vagy vasserpenyőben megforrósítjuk, először a húst kevergetve megsütjük, szűrőkanállal kiszedjük, majd a hagymát, fokhagymát és a sárgarépát néhány percig pirítjuk a megmaradt olajban. Végül a gombát, a zellert, a káposztát, a zöldpaprikát (a csípős fajtát válasszuk), a póréhagymát meg a cukkínit is belekeverjük, és erős tűzön pár percig sütjük. A megmaradt hozzávalókat simára keverjük, és a zöldségre öntjük, a hússal együtt. Kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a szósz besűrűsödik , a zöldségnek kissé roppanósnak kell maradnia. Óvatosan sózzuk a szójaszósz miatt. Főtt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||