Pirított sertéshús zöldségekkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Wok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1/4 fej káposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
4 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 késhegynyi gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst vékony csíkokra, a zöldségeket gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat wokban vagy vasserpenyőben megforrósítjuk, először a húst kevergetve megsütjük, szűrőkanállal kiszedjük, majd a hagymát, fokhagymát és a sárgarépát néhány percig pirítjuk a megmaradt olajban. Végül a gombát, a zellert, a káposztát, a zöldpaprikát (a csípős fajtát válasszuk), a póréhagymát meg a cukkínit is belekeverjük, és erős tűzön pár percig sütjük. A megmaradt hozzávalókat simára keverjük, és a zöldségre öntjük, a hússal együtt. Kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a szósz besűrűsödik , a zöldségnek kissé roppanósnak kell maradnia.
Óvatosan sózzuk a szójaszósz miatt.
Főtt rizzsel tálaljuk.