Szalonnás lencse (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Klasszikus főzelékek Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A lencsét kiválogatjuk és előző este beáztatjuk. A szalonnát fölszeleteljük, jó húsos fajtát válasszunk, a szélét bevagdossuk, kiolvasztjuk, majd rádobjuk a nagy kockára hagyott hagymát. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a kettévágott zöldségeket és a fűszereket. A petrezselyemcsokrot egyben, tálalás előtt majd kidobjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. A végén tejfölös habarással sűrítjük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós. Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük. Tehetünk rá néhány pirított hagymakarikát is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||