Nyári zöldbabsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A citrom levét kicsavarjuk és összekeverjük a mustárral, hozzáadunk háromszor annyi olívaolajat, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítve jól elkeverjük és behűtjük. Vizet forralunk, melybe beledobjuk a babért, a kicsavart citrom héját. Sózzuk, majd a megtisztított zöldbabot roppanósra főzzük benne. Leszűrjük a babot és jeges vízbe dobjuk. Ha lehűlt lecsepegtetjük. A paradicsomot kimagozzuk és a húsát kockára vágjuk, ezt is behűtjük. Tálalás előtt a bazsalikomleveleket felvagdaljuk, majd a babbal, a paradicsomkockákkal és az újból átkevert öntettel összeforgatva tálaljuk. N keverjük össze előre, mert levet ereszt. Száraz, sült húsok mellé köret vagy pirítóssal előétel lehet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||