Csőben sült harcsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítva felkarikázzuk. Egy evőkanál vajjal kikenünk egy serpenyőt és a sózott, borsozott halfilét beleterítjük. Leöntjük a borral elkevert citromlével és puhára pároljuk. A többi vajon megpirítjuk a lisztet és elkeverjük a hal levével, a tejszínnel, a citrom reszelt héjával, majd besűrítjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgájákat. Egy tepsit kikenünk egy evőkanál vajjal, beleterítjük a burgonyát, rátesszük a halat és bevonjuk a mártással. Rászórjuk a reszelt parmezánt és 175 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt pirosra sütjük.
Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.