Leveles tepertőspogácsa kemencében (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Tésztafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a langyos zsírral, a sóval és az élesztős keverékkel összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével, megborsozzuk és a két oldalát középre, az alját a tetejére hajtjuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük. Ismét nyújtás, tepertős kenés, majd hajtogatás következik. Pihentetések után, még kétszer hajtogassuk a tésztát. Végül a tetejét rombusz alakzatban bevágjuk, a felvert tojással lekenjük és fél órás kelesztés után, kemencében kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Kissé sósabbra, borsosabbra készítve borkorcsolyának kitűnő. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||