Szilvás hagymaketchup (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Édes, Sós, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A kimagozott és feldarabolt szilvát, a félfőre vágott hagymát, a magjaitól megtisztított chilit, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, a darált fűszerekkel és a többi hozzávalóval egy vastag falú edényben felfőzzük. Úgy fél óra főzés után botmixerrel pürésítjük és ha kell sűrűbbre főzzük. Forrón üvegekbe töltjük. Lezárva, 5 percre fejreállítjuk, majd visszafordítva hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||