Pulykasaláta zöldséggel és almával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Használjunk maradék sült húst vagy rőmertopfban pároljuk meg a pulykacombot. A lehetőleg három féle színű paprikát megmossuk, eltávolítjuk a csumáját, majd kis kockákra aprítjuk, az almát megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk, majd a húsát szintén felkockázzuk, a pulykahúst lefejtjük a csontjáról és vékony csíkokra vágjuk, majd óvatosan összevegyítjük a paprika- és almakockákkal. A citromléből ecettel, olajjal, a Worcester-szósszal, mézzel, sóval és egy kevés borssal pácot keverünk, ezt ráöntjük a saláta hozzávalóira. Jól behűtve tálaljuk. Pirítóst kínáljunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||