Ruszli házilag (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A halat megtisztítjuk, kibelezzük és lefejezzük, lehetőleg apróbbakat használjunk. A halak belsejét bőven besózzuk és sóval vastagon rétegezve két napra hűtőbe tesszük. A vöröshagymát és a sárgarépát uborkagyalun legyaluljuk és besózzuk két órára. Erősen savanyú páclevet készítünk és a fűszerekkel felforraljuk, majd langyosra hűtjük. A halakat leöblítjük és a kicsavart hagymával üvegbe rétegezzük, a tetején hagyma legyen, ráöntjük a páclevet. Megütögetjük az üveget, hogy ne maradjon benne buborék és tányérral lefedve egy hétre hűtőbe tesszük. Vajas kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||