| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 1 evőkanál vörösborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 maréknyi mirelit zöldborsó | 56 | 0.8 | 0.5 | 11 | 1.3 | 0 |
| 3 db sült paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 3 db ecetes almapaprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 50 dkg sertésbőr | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db füstölt csülök | 366 | 17.2 | 33 | 0.1 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csülköt egy éjszakára áztassuk be. Másnap a bőrkével, a hagymával, a fokhagymával és a borssal tegyük fel főni, bő vízben. Kis lángon két órát főzzük. Félidőben dobjuk bele a répát. Szűrjük le a levét, majd kevés lében főzzük meg a borsót. A csülköt, a bőrkét, a répát és a kétféle paprikát vágjuk darabokra. A hozzávalókat keverjük össze és nyomkodjuk őzgerincformába. A lébe keverjük bele a bort és az ecetet és öntsük tele a formát. Hagyjuk megdermedni. Meleg vízbe mártott ruhával töröljük át a formát és borítsuk tálra a kocsonyát.