Zöldséges csülök aszpikban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Macskajajra, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Farsang, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
10 szem bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
3 db sült paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db ecetes almapaprika 0 ? ? ? ? ?
50 dkg sertésbőr 0 ? ? ? ? ?
1 db füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt egy éjszakára áztassuk be. Másnap a bőrkével, a hagymával, a fokhagymával és a borssal tegyük fel főni, bő vízben. Kis lángon két órát főzzük. Félidőben dobjuk bele a répát. Szűrjük le a levét, majd kevés lében főzzük meg a borsót. A csülköt, a bőrkét, a répát és a kétféle paprikát vágjuk darabokra. A hozzávalókat keverjük össze és nyomkodjuk őzgerincformába. A lébe keverjük bele a bort és az ecetet és öntsük tele a formát. Hagyjuk megdermedni. Meleg vízbe mártott ruhával töröljük át a formát és borítsuk tálra a kocsonyát.
Vékonyra szeletelve, barna kenyérrel és sörrel tálaljuk.