Férfitorta savanyúkáposztával
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 6 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 60 dkg
füstölt csülök |
366 |
17.2 |
33 |
0.1 |
0 |
0 |
| 840 dkg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 1 kg
rozscipó |
255 |
8.1 |
0.9 |
53.5 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csülköt, kiáztatva, puhára főzzük, majd, ha kihűlt, kis kockára vágjuk. A finomra metélt szalonnát zsírjára sütjük és a vöröshagymát, majd a káposztát, a fűszerekkel, puhára pároljuk rajta. Ezt is hagyjuk kihűlni. A tojásokat keményre főzzük és vékony szeletekre vágjuk. A cipó tetejét leszeljük és a belsejét kiszedjük. A csülköt, a káposztát és a tejfölt összeforgatjuk, majd a tojásokkal rétegezve a cipó belsejébe pakoljuk. Jól lenyomkodjuk és a cipó tetejével lefedjük. Fóliába tekerve , egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tortaformán szeleteljük és tálaljuk.
Barna sört kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)