Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Saláták (215 db.)

Édes-savanyú rizssaláta

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Édesburgonyasaláta

A csicsókát vékonyra gyaluljuk, majd csíkokra vágjuk. Az öntet hozzávalóit habverővel krémesre keverjük, majd a csicsókával és a finomra metélt fűszerlevelekkel jól elkeverjük. Tálalás előtt egy órát hűtőben érleljük ... tovább

Epres csirkemellsaláta

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, a zúzott fokhagymával, sóval és a bors felével bedörzsöljük, majd tíz perc pihentetés után, a felhevített olajban, pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk. A lime és a citrom ... tovább

Epres zöldsaláta

A zöldsalátákat a darabolt eperrel és a finomra vágott hagymával átforgatjuk, majd tálalás előtt a borssal, sóval ízesített, citromléből és olajból készített vinegrettel átforgatjuk. Előételnek vagy grillhúsok mellé tálaljuk. ... tovább

Ezersziget csirkesaláta

A majonézből, a tejfölből, a tejszínből a lereszelt ecetes uborkából, az apróra metél kapribogyóból és metélőhagymából, mustárral, sóval, borssal ízesítve keverjünk öntetet. A csirkemellet vágjuk ceruzányi csíkokra és az ... tovább

Fehérsajtos saláta

Az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk. A fetát a hozzávalókra tördeljük, majd sózzuk és borsozzuk. Citromlével és olajjal megcsepegtetve összeforgatjuk. Frissen tálaljuk. ... tovább

Fejes saláta

A saláta torzsáját levágjuk és külső leveleit leszedjük. Gondosan megmossuk, hogy a levelei között megbúvó homokot és egyéb lakókat eltávolítsuk, majd lerázva a felesleges víztől megszabadítjuk. A citrom kicsavart levéből, a ... tovább

Fejes saláta törökösen

A citrom kicsavart levéből, az olajból bors és só hozzáadásával öntetet keverünk. A megmosott, leszárított fejes saláta leveleket nagyobb darabokra tépkedjük, majd a hajszálvékonyra karikázott hagymával és az öntettel ... tovább

Fetás görögdinnyesaláta

A lehűtött görögdinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel. A magokat, amennyire lehet piszkáljuk ki. Forgassuk össze az olajból, ecetből kevert öntettel és óvatosan keverjük hozzá a darabokra tördelt fetát. A tetejét ... tovább

Fetás zöldsaláta

A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a ... tovább