| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 10 dkg görög feta | 64 | 3.5 | 0.5 | 11.4 | 0 | 12 |
| 2 maréknyi koktélparadicsom | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db kigyóuborka | 12 | 1 | 0.1 | 1.7 | 0.9 | 0 |
| 2 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 doboz rukkola | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk, a petrezselymet durvára vágjuk. A fetát a hozzávalókra tördeljük, majd sózzuk és borsozzuk. Citromlével és olajjal megcsepegtetve összeforgatjuk.