Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás-hagymás céklasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Szabadban
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
4 db cékla 31 1.3 0.1 5.9 2.5 0
2 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megmosott céklát gyengén megsózzuk, majd alufóliába tekerjük. 175 fokos sütőben egy órát sütjük. Ha kihűlt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Rákarikázzuk az újhagymát a zöldjével együtt. A kicsumázott, de hámozatlan almát a lime levével és reszelt héjával elkeverjük, majd a céklához adjuk. A többi hozzávalót botmixerben öntetté keverjük és a céklás keverékkel összeforgatjuk. Pár percet hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)