Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres csirkemellsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Hirtelen sült, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi bébispenót 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
2 kávéskanál szecsuáni bors 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
fél narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
fél lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, a zúzott fokhagymával, sóval és a bors felével bedörzsöljük, majd tíz perc pihentetés után, a felhevített olajban, pirosra sütjük. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk. A lime és a citrom lereszelt héját, a kicsavart levét sóval, és a félretett borssal ízesítjük, majd az olívaolajjal mártássá habosítjuk. Közvetlenül tálalás előtt, a vékonyra vágott epret, a salátákat, az apróra metélt snidlinget, a csirkemellet és az öntetet összeforgatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)