Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Diéták szerint:

Kímélő
(330 db)

Lazacos tészta zöldségekkel

A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az ... tovább

Lazacos zöldmetélt

Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra. A zöld tésztát ... tovább

Lazacos zöldsaláta

Az olívaolajból, a borecetből, a mustárból, az apróra vágott zöldfűszerekből, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A lazacfilét, szükség esetén, kiszálkázzuk és dobókocka méretűre vagdaljuk. sózzuk, borsozzuk ... tovább

Lencsés bulgursaláta

A bulgurt leöntjük két csésze forrásban lévő vízzel és fedő alatt hagyjuk pihenni húsz percig. Forró olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd beleszórjuk a lencsét és a fűszereket. Hozzáöntünk két csésze vizet és ... tovább

Lencsés rizskoszorú szőlőlevélben

A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk ... tovább

Likőrös mandarinlekvár

Lehetőleg érett, magnélküli mandarint válasszunk. Két mandarin és egy citrom héját reszeljük le és 3 deci vízben tegyük fel főzni, majd a felére forraljuk be. A többi mandarin héját húzzuk le és vagdaljuk darabokra. A ... tovább

Madártej

A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, ... tovább

Magyaros busa

Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, ... tovább

Majonézes padlizsánkrém

A padlizsánt megszurkáljuk és forró sütőben egyszer megfordítva, a héját feketére sütjük. Tíz percre zacskóba tesszük, majd a héját lehúzzuk és a csumáját eltávolítjuk. A botmixer poharába dobjuk a fokhagymával együtt és ... tovább

Majonézes párizsisaláta

A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk. Pirítóst ... tovább