Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazacos zöldmetélt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra.
A zöld tésztát előírás szerint főzzük meg. A besűrűsödött tejszínbe keverjük a sajtot, a kaprot és a lazacot, ha szükséges sóval, borssal ízesítsük és a lecsepegtetett tésztával összeforgatjuk.
Azonnal tálaljuk, reszelt sajtot adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)