Lazacos zöldmetélt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt lazac ? ? ? ? ? ?
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
40 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra.
A zöld tésztát előírás szerint főzzük meg. A besűrűsödött tejszínbe keverjük a sajtot, a kaprot és a lazacot, ha szükséges sóval, borssal ízesítsük és a lecsepegtetett tésztával összeforgatjuk.
Azonnal tálaljuk, reszelt sajtot adhatunk mellé.