Lazacos zöldmetélt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Halak és hidegvérűek, Tészták, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
Egy láboskában tegyük fel a vajat, a tejszínt és a citromhéjat főni. Takaréklángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Közben a sajtot reszeljük meg, a lazacot vagdossuk apróra és kaprot metéljük finomra. A zöld tésztát előírás szerint főzzük meg. A besűrűsödött tejszínbe keverjük a sajtot, a kaprot és a lazacot, ha szükséges sóval, borssal ízesítsük és a lecsepegtetett tésztával összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk, reszelt sajtot adhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||