| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg penne | 350 | 11.5 | 1.5 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor medvehagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 tubus krémsajt | 349 | 25.2 | 26.6 | 1.7 | 0 | 68 |
| 1 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 teáskanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Amíg készül, a vajat felhevítjük és a finomra vagdalt medvehagymát megfonnyasztjuk rajta. Meghintjük a liszttel, rányomjuk a sajtot, beleöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Átkeverjük, az időközben elkészült, tésztával és frissiben tálaljuk.