Medvehagymás-sajtos tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg penne 350 11.5 1.5 0 0 0
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 tubus krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük. Amíg készül, a vajat felhevítjük és a finomra vagdalt medvehagymát megfonnyasztjuk rajta. Meghintjük a liszttel, rányomjuk a sajtot, beleöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Átkeverjük, az időközben elkészült, tésztával és frissiben tálaljuk.