Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Likőrös mandarinlekvár

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Reggeli, Uzsonna, Hideg téli napokra, Advent, Főtt, Édes, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg mandarin 47 0.7 0.3 9.8 1.9 0
50 dkg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1/2 dl amaretto 0 ? ? ? ? ?
50 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Lehetőleg érett, magnélküli mandarint válasszunk. Két mandarin és egy citrom héját reszeljük le és 3 deci vízben tegyük fel főzni, majd a felére forraljuk be. A többi mandarin héját húzzuk le és vagdaljuk darabokra. A meghámozott és lereszelt almával keverjük össze, öntsük rá a citromok kicsavart levét, szűrjük rá a héjak főzővizét, majd forraljuk össze. Addig főzzük, kevergetve, amíg az alma pépesedni kezd. Ekkor botmixerrel törjük át és sűrűsödésig forraljuk. Keverjük bele a cukrot és ha újraforrt, öntsük hozzá az amaretto likőrt, jól keverjük át és töltsük üvegekbe. Lezárva pár percig a tetejére állítva hagyjuk hűlni, majd visszafordítva a teljes kihűlés után, lemosva, tegyük a kamrába.
Vajas kaláccsal reggelire, keksszel uzsonnára vagy különleges téli ajándéknak ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)