Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Madártej

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Kímélő, Roboráló
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
2 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejből egy kis pohárnyit félreteszünk, a többit a kettévágott vanília rúddal és csipetnyi sóval felforraljuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojáshabból, evőkanállal, galuskákat szaggatunk a csendesen forró tejbe, majd egyszer megfordítva megfőzzük. Lecsöpögtetve tányérra szedjük. A maradék tejben elkeverjünk 15 deka cukrot és a tojássárgáját. Hozzáöntjük a galuskák alatt összegyűlt levet és a forró tejbe öntjük jól átkeverjük és a lángot elzárjuk. Néhányszor megkeverve hagyjuk langyosra hűlni. Tálba öntjük és a tetejére helyezzük a galuskákat. Evőkanálnyi vízzel felfőzzük a cukrot és karamellt készítünk. A forró karamellel, vékony csíkokban ráöntve, a galuskákat feldíszítjük, majd megszórjuk a szárazon megpirított mandulával. Hűtőbe tesszük.
Hidegen, tálkákba adagolva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)