Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Halak és hidegvérűek
(177 db)

Kefires busa

A halhúst 4 szeletre vágom, besózom, az almaecettel lelocsolom, és 1-2 órát állni hagyom. Időnként megforgatom. A kefirbe belekeverem a zúzott fokhagymát és a lisztet. Kiolajozok egy tepsit, beleteszem a halszeleteket és leöntöm a ... tovább

Kemencés keszeg

A keszegeket megtisztítjuk és sűrűn beirdaljuk, megsózva állni hagyjuk. Evőkanálnyi olajban elkeverjük a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverjük a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenjük a fokhagymás ... tovább

Konfitált harcsa

A fűszereket gézlapba kötjük és az olajba dobjuk. Melegítsük fel 80 fokosra és helyezzük bele az előzetesen besózott harcsafiléket. A halszeletek vastagságától függően 15-20 perc alatt elkészül. Lecsepegtetve, párolt ... tovább

Kreol harcsa rákmártással

A harcsafiléket tálba rakjuk és az íróval leöntjük. Fóliával lefedve, egy éjszakára, hűtőbe tesszük. A kétféle lisztet két evőkanál kreol halfűszerkeverékkel összeforgatjuk. A lecsepegtetett halfiléket a lisztkeverékbe ... tovább

Lazac ananászos currymártással

A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, ... tovább

Lazac és tonhal szashimi

A friss lazacot vékony szeletekre váhjuk, a tonhalat felkockázzuk. Gusztusosan a tányérokra rendezük, majd leöntjük a szójaszósszal elkevert wasabival. Kis ideig állni hagyjuk, majd behűtve, a gyömbérrel díszítve fogyasztjuk. ... tovább

Lazac sajtos cukkinivel

A lazac húsát végigsimítjuk és a szálkákat csipesszel eltávolítjuk. Tenyérnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A felhevített olajon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Majd a bőrös felével ... tovább

Lazac tejszínes-zöldborsós szószban

A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A ... tovább

Lazachab

A füstölt lazacot, ha szükséges, kiszálkázzuk, majd a felét apró kockára vágjuk. A másik felét, a majonézes tormával, botmixerben pürésítjük. A zselatint a felforralt borban feloldjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. A ... tovább

Lazacos tészta zöldségekkel

A zöldségeket finomra vágjuk vagy lereszeljük. Két evőkanál olajon roppanósra sütjük, a borsóval együtt, közben a fűszerekkel ízesítjük. A kis darabokra vágott lazacot, a megmaradt olajon átpirítjuk, majd a tejszínnel, az ... tovább