Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazac és tonhal szashimi

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg tonhal 227 21.5 15.5 0 0 70
15 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 evőkanál kandírozott gyömbér 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál wasabi 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A friss lazacot vékony szeletekre váhjuk, a tonhalat felkockázzuk. Gusztusosan a tányérokra rendezük, majd leöntjük a szójaszósszal elkevert wasabival. Kis ideig állni hagyjuk, majd behűtve, a gyömbérrel díszítve fogyasztjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)