Lazac tejszínes-zöldborsós szószban
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
| 2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 doboz
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 1 csésze
halalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 30 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
| 1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
| 80 dkg
lazac |
208 |
20 |
14 |
0.2 |
0 |
44 |
| 1 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a félbe karikázott hagymát és a zöldborsót.
Öntsük fel az alaplével és a tejszínnel, a citrom lereszelt héjával és a megmaradt levével fűszerezve forraljuk össze. A halszeletevet a szaftba téve pároljuk készre. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Tálalás előtt, bőven hintsük meg, finomra vágott petrezselyemmel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)