Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Hétköznapi vacsora
(779 db)

Füstölt halas tészta zöldségekkel

A sprotni olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a fűszereket és a többi zöldséget. Felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a villával ... tovább

Füstölt tarjával és sajttal töltött rántott palacsinta

A palacsintákat előírás szerint megsütjük. Az olajon a finomra vágott hagymát és kicsit később a fokhagymát megpároljuk. Végül összesütjük a darált tarjával és a végén elkeverjük a reszelt sajttal. A besamel mártással ... tovább

Füstös csirkemell burgonyás palacsintába töltve

A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább

Fűszeres sült lazac

A lazacfilét gondosan kiszálkázzuk, majd a kevés olajjal bekenjük. A lereszelt hagymákat a fűszerekkel elkeverjük és a halszeletekre kenjük. Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük és a maradék olajjal megcsepegtetjük. 180 fokos ... tovább

Gárdonyi pecsenye

A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden kiklopfoljuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A húst sózzuk, borsozzuk és a zsiradékon pirosra sütjük. A zsiradékból kivesszük és melegen ... tovább

Geszetenyés, kolbászos töltött csirkemell

A zsíron megpirítjuk a kis kockára vágott májat, majd a darált kolbásszal, főtt gesztenyével és a tejben áztatott, kicsavart zsemlével elkeverjük. A lapokra szelt, gyengén kivert csirkemellbe tekerjük. Beburkoljuk a baconnal és ... tovább

Gixer melegszendvicse

A zúzott fokhagymát elkeverjük a tejfölben, majd megkenjük vele a kenyérszeleteket. A vékonyan félfőre vágott hagymával megrakjuk és ráborítjuk a bacont, majd a sajtot. Előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük. ... tovább

Gixer módosított franciasalátája

A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A ... tovább

Gixer tésztasalátája

A filézett pulyka felső combot apró kockára vágjuk. A felhevített olajon a finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, majd a zúzott fokhagymát, a fűszereket és a pulykacombot rádobva fehéredésig sütjük. Felöntjük a borral, ... tovább

Gixer túróscsuszája

Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. Két evőkanál ... tovább