Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstös csirkemell burgonyás palacsintába töltve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Bálint nap, Göngyölt, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Burgonyás palacsinta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstös csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Burgonyás palacsinta
A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk.

Füstös csirkemell
A csirkemellet és a szalonnát kockára vágjuk, a hagymát finomra metéljük. A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát és, ha megpirult, belekeverjük a csirkemellet. Aranybarnára sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Végül összeforraljuk a tejföllel és a reszelt sajttal. A palacsintákba töltjük, tepsibe rakosgatjuk és sütőben átmelegítjük.
Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki.
Zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)