Gárdonyi pecsenye
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 3 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
5 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
| 10 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
| 60 dkg
borjúcomb |
110 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
86 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden kiklopfoljuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A húst sózzuk, borsozzuk és a zsiradékon pirosra sütjük. A zsiradékból kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban az apróra szelt paprikát megpároljuk, majd az apróra metélt kaporral meghintjük, a liszttel megszórjuk, összesütjük, majd a tejszínnel felöntve, a pörcöt hozzáöntve, beforraljuk.
A hússzeletekre öntve tálaljuk.
Galuskát vagy párolt rizst kínálhatunk köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)