Gárdonyi pecsenye (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
5 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden kiklopfoljuk. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kiszedjük. A húst sózzuk, borsozzuk és a zsiradékon pirosra sütjük. A zsiradékból kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban az apróra szelt paprikát megpároljuk, majd az apróra metélt kaporral meghintjük, a liszttel megszórjuk, összesütjük, majd a tejszínnel felöntve, a pörcöt hozzáöntve, beforraljuk.
A hússzeletekre öntve tálaljuk.
Galuskát vagy párolt rizst kínálhatunk köretnek.