Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás sertéstarja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vékony szeletekre vágott tarját sóval, borssal meghintjük, majd a tenyerünkkel gyengéden kinyomkodjuk és a felhevített zsíron mindkét oldalát átsütjük. A húst kiszedjük és félre tesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát átpároljuk, a fokhagymát és a pirospaprikát hozzáadjuk, jól összzepirítjuk és a borral felöntjük. A tarjaszeleteket visszahelyezzük és félpuhára pároljuk. Belekeverjük a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük és szükség szerint kevés vizet öntve hozzá, puhára pároljuk. Végül a liszttel símára kevert tejföllel behabarjuk.
Párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)