Gombás sertéstarja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A vékony szeletekre vágott tarját sóval, borssal meghintjük, majd a tenyerünkkel gyengéden kinyomkodjuk és a felhevített zsíron mindkét oldalát átsütjük. A húst kiszedjük és félre tesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát átpároljuk, a fokhagymát és a pirospaprikát hozzáadjuk, jól összzepirítjuk és a borral felöntjük. A tarjaszeleteket visszahelyezzük és félpuhára pároljuk. Belekeverjük a gombát, a kakukkfűvel fűszerezzük és szükség szerint kevés vizet öntve hozzá, puhára pároljuk. Végül a liszttel símára kevert tejföllel behabarjuk. Párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||