Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Uzsonna
(459 db)

Kása féle háromszög

A langyos tejben felfuttatott élesztőből a liszttel, evőkanálnyi sóval és az olajjal lágy tésztát gyúrunk. Négy cipót csinálunk, és a cipókat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat megkenjük a következő krémmel: 3 ... tovább

Kávés muffin

Vajazzuk ki a muffinformát vagy béleljük ki papirkapszlival. Melegítsük be a sütőt 180 fokra, lehetőleg nem légkeverésesre, mire összekeverjük a tésztát, jó is lesz. Az olajat a cukorral robotgéppel keverjük ki. Ezután keverjük ... tovább

Kávés pralinék

A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt, magas kakaótartalmú csokoládét, a mézet és a kávéport. Egyneműre keverjük. Félgömbölyű szilikonformába kanalazzuk, majd megdermesztjük. Két-két félgömböt ... tovább

Kéksajttal töltött tojás

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek ... tovább

Kenyérlángos kemencében

Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz hozzáadásával géppel ... tovább

Kisbojtár reggeli

A zsemléket félbevágjuk. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajtot összekeverjük, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük, óvatosan sózzuk, mert a juhtúró is sós. A masszát elosztjuk a zsemléken, majd a feleket ... tovább

Kókuszos-tejberizses rétes

A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk ... tovább

Kókusztekercs

A diódarálón ledarált kekszhez hozzáadunk 3 evőkanál kakaót és a porcukor kétharmadát. Majd fokozatosan hozzáadjuk a kávét és a rumot. Keményre gyúrjuk. Porcukorral meghintett munkalapon téglalap alakúra, kb fél cent vastagra ... tovább

Kolbásszal töltött rántott zsemle

A zsemléket félbe vágjuk és a belsejüket kikaparjuk. A felhevített olajban a finomra vágott hagymát átpároljuk, majd a lebőrözött, kis kockára vágott kolbászt belekeverjük. Gyengéden átpirítjuk, majd langyosra hűtjük. A reszelt ... tovább

Kolbászkrém

Lehetőleg friss, puha kolbászt válasszunk. A kolbász bőrét húzzuk le és a hagymával és a keményre főtt tojásokkal daráljuk le. A puha vajjal és a tejföllel keverjük habosra, Lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de kenhetjük ... tovább