Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Édességek
(468 db)

Gyümölcskenyér csokoládémázzal

A lisztet a sóval, a sütőporral és a reszelt héjakkal összeszitáljuk. A lágy vajat a cukrokkal és a tojássárgájákkal habosra keverjük. A tojásfehérjéket a sóval habosra verjük. A lisztkeverékből, egy evőkanálnyival ... tovább

Gyümölcsös piskóta remoskában

A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább

Gyümölcsös túrókrém

A befőttet lecsepegtetjük (más gyümölccsel is érdemes kipróbálni) és darabokra vagdaljuk. A túrót a mézzel, csipet sóval és annyi befőttlével, hogy kellemesen krémes legyen kikeverjük. Beleforgatjuk a befőttdarabokat és az ... tovább

Gyümölcsrizs kisvadász módjára

A rizst 3 deci forrásban lévő, a sóval ízesített vízbe szórom, majd a lángot lekapcsolva, hagyom állni, amíg a vizet felszívja. A cukor felével és a vaníliás cukorral ízesítve, leöntöm a forrásban lévő tejjel és két percig ... tovább

Gyümölcssaláta

Az erdei gyümölcsöt leöntjük a likőrrel, megszórjuk a citrom lereszelt héjával és megcsepegtetjük a kicsavart levével, így hagyjuk kiolvadni. A banánt és a kiwit meghámozzuk, majd az őszbarackbefőttel együtt kis kockára vágjuk. ... tovább

Gyümölcssaláta dinnyekehelyben

A sárgadinnyét vágjuk félbe kanalazzuk ki a magokat és a húsából karalábévájóval vájjunk gömböket, vigyázva arra, hogy ne vékonyítsuk el túlságosan a dinnye héját. Mossuk meg a gyümölcsöket és amelyiket szükséges magozzuk ... tovább

Habcsók

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sót és a cukor kétharmadát. Végül a keményítővel összeszitált maradék cukrot óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és karikákat vagy csókokat nyomunk egy ... tovább

Habos almatorta

Az almát lereszeljük és két evőkanál cukorral és a fahéjjal elkeverjük. Fél órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét igyuk meg. a kicsavart almát a durvára vágott dióval és a mazsolával elkeverjük és az elősütött ... tovább

Habos-mákos kocka

a tésztához a szódabikarbonáttal és sóval összeszitált lisztet, morzsoljuk el a vajjal, majd gyúrjuk össze a tojássárgájával és a tejföllel. A tésztagombócot, fóliával betekerve, tegyük hűtőbe, fél órára. Közben, a a tejet ... tovább

Hajdinakalács

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A langyos vajba keverjük a mézet, a fűszereket és egyenként hozzáadva a tojásokat habosra keverjük. Végül beleforgatjuk a hajdinalisztet és a mazsolát. Vajazott, lisztezett püspökkenyér formába ... tovább