Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1651 találat

Sertésnyelv mazsolás, kapribogyós paradicsommártásban

A nyelvet kuktába tesszük. Mellédobunk egy fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a babérlevelet, felöntjük a borral és kevés vízzel, majd sóval, borssal ízesítve, 25 percig főzzük, a sípolástól számítva. Közeben az olajon ... tovább

Bodzabogyóbor

A bodzabogyó súlya leszárazva értendő. A bodzát megmossuk és leszárazzuk, lehetőleg gumikesztyűben tegyük. Nagy lábasban a fűszerekkel és a vízzel, 1 óra hosszat, csendesen főzzük. Ha kihűlt szitán áttörjük és a cukrot és az ... tovább

Meggybor

Meggybor készítésére bármilyen érett, hibátlan meggy alkalmas, de egy része jó ha cigánymeggy, mert gyönyörű színt ad, majd italunknak. A meggyet megmossuk, átválogatjuk és leszárazzuk. Magas falú műanyag edénybe tesszük és ... tovább

Mézbor

A mézet 10 liter vízben kevergetve feloldjuk és a borkő- és citromsavat hozzáadva, másfél-két órát csendesen főzzük, közben folyamatosan lehabozzuk, majd hagyjuk langyosra hűlni, ekkor hozzáadjuk a borélesztőt és a fűszereket és ... tovább
cimkékItalok, Alkoholos

Meggylikőr

7 dl vizet és a mézet összefőzzük, ha szükséges lehabozzuk, hűlni hagyjuk. A megmosott, lecsurgatott kimagozott meggyet, egy maréknyi összetört meggymagot a többi hozzávalóval együtt üvegbe teszünk. Ráöntjük a mézszörpöt, az ... tovább

Aioli mártás

A fokhagymát összezúzzuk és a sóval szinte krémesre dörzsöljük. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és a borsot, majd jól elkeverjük a tojássárgájával. Ha a masszánk homogén, habverővel, először cseppenként, majd vékony ... tovább

Cukkinis pulykanyárs

Kockázzuk fel a pulykamellet és pácoljuk be a fűszerekkel elkevert olajba 2-3 órára, a pácolás végén keverjük az olajba, ha szeretjük, az apró fejű gombát, a felkockázott cukkinit és a koktélparadicsomot is. Váltakozva húzzuk ... tovább

Birsalmás bableves

A babot és a füstölt húst előző este külön-külön beáztatjuk. A babot és a kockára vágott húst borssal és óvatosan sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre vágott ... tovább

Mandulás meggyes rétes

Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. A zsemlemorzsát, a megdarált mandulát és a cukrot keverjük össze és forgassuk össze a lecsepegtetett meggyel. Nedvesítsünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük rá az első réteslapot. Vékonyan ... tovább

Áfonyás túrótorta

Az omlós kekszet törjük morzsává és keverjük össze a zabpehellyel, a megolvasztott vajjal és terítsük egy kerek tortaformába, majd nyomkodjuk jól le. A krémsajtot összeturmixoljuk a tojások sárgájával, a keményítővel, a ... tovább