Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulás meggyes rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Gyümölcsök, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
2 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
5 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
6 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
3 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
70 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
3 db réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. A zsemlemorzsát, a megdarált mandulát és a cukrot keverjük össze és forgassuk össze a lecsepegtetett meggyel. Nedvesítsünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük rá az első réteslapot. Vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal és tegyük rá a következő réteslapot majd újabb vajazás után a a harmadikat is. A tölteléket terítsük el a réteslapokon. Hajtsuk be a tészta szélét körben majd óvatosan göngyöljük fel. A konyharuha segítségével emeljük át a tepsibe és kenjük rá a maradék vajat szórjuk meg mandulapehellyel. 190 fokon kb. 20 percig süssük. Szórjuk meg porcukorral és tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)