Mandulás meggyes rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Gyümölcsök, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Mossuk meg és magozzuk ki a meggyet. A zsemlemorzsát, a megdarált mandulát és a cukrot keverjük össze és forgassuk össze a lecsepegtetett meggyel. Nedvesítsünk be egy tiszta konyharuhát és terítsük rá az első réteslapot. Vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal és tegyük rá a következő réteslapot majd újabb vajazás után a a harmadikat is. A tölteléket terítsük el a réteslapokon. Hajtsuk be a tészta szélét körben majd óvatosan göngyöljük fel. A konyharuha segítségével emeljük át a tepsibe és kenjük rá a maradék vajat szórjuk meg mandulapehellyel. 190 fokon kb. 20 percig süssük. Szórjuk meg porcukorral és tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||