Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres túrós lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Kártyaparti , Teaparti, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
80 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
75 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
25 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túró harmadát összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel, majd kettéosztva fél órát pihentetjük. Az egyik cipót tepsi méretűre kinyújtjuk és kekszmorzsával meghintjük. A maradék túrót simára keverjük 3 tojás sárgájával, a cukorral és óvatosan beleforgatjuk a megmosott , szükség szerint feldarabolt epret. Befedjük a másik lappal, tetejét megkenjük tojással, villával megszúrkáljuk és előmelegített, 175 fokos sütőben, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kihűlés után szeleteljük, ízlés szerint meghintve porcukorral tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)