Epres túrós lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Kártyaparti , Teaparti, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A túró harmadát összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel, majd kettéosztva fél órát pihentetjük. Az egyik cipót tepsi méretűre kinyújtjuk és kekszmorzsával meghintjük. A maradék túrót simára keverjük 3 tojás sárgájával, a cukorral és óvatosan beleforgatjuk a megmosott , szükség szerint feldarabolt epret. Befedjük a másik lappal, tetejét megkenjük tojással, villával megszúrkáljuk és előmelegített, 175 fokos sütőben, 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlés után szeleteljük, ízlés szerint meghintve porcukorral tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||