Epres túrós lepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Kártyaparti , Teaparti, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
80 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
75 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
25 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A túró harmadát összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel, majd kettéosztva fél órát pihentetjük. Az egyik cipót tepsi méretűre kinyújtjuk és kekszmorzsával meghintjük. A maradék túrót simára keverjük 3 tojás sárgájával, a cukorral és óvatosan beleforgatjuk a megmosott , szükség szerint feldarabolt epret. Befedjük a másik lappal, tetejét megkenjük tojással, villával megszúrkáljuk és előmelegített, 175 fokos sütőben, 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kihűlés után szeleteljük, ízlés szerint meghintve porcukorral tálaljuk.