Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 93 találat

Fejes saláta törökösen

A citrom kicsavart levéből, az olajból bors és só hozzáadásával öntetet keverünk. A megmosott, leszárított fejes saláta leveleket nagyobb darabokra tépkedjük, majd a hajszálvékonyra karikázott hagymával és az öntettel ... tovább

Zöldbabos zöldsaláta vinegrettel

A zöldbabot feldaraboljuk és sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. A paprikát félkarikára, a paradicsomot félbe vagy negyedbe, a radicchiót szeletekre vágjuk. Kézzel összekeverjük a ... tovább

Rántott hagyma salátaágyon

A fokhagymát összezúzzuk és az olajba keverjük. A magokat szárazon megpirítjuk, majd félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, keresztben fél centi vastag szeletekre vágjuk és gyengén besózzuk. A megmosott salátaféléket ... tovább

Joghurtleves

Az uborkát meghámozzuk és kockára vágjuk, ráöntjük a joghurtot, hozzáadjuk a kaprot, a fokhagymát és ízlés szerint mentát, majd sózva, borsozva botmixerrel összetörjük. Behűtve tálaljuk, díszítsük kaporszálakkal, ... tovább

Zsázsás zöldsaláta

Az ecetből, a szójaszószból, zúzott fokhagymából és az olajból, sóval és borssal ízesítve készítsünk öntetet, majd daraboljuk bele, a meghámozott őszibarackot, a többi apró kockára vágott alapanyagot, a levágott zsázsát és ... tovább

Ínyenc saláta jércemellel

A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott ... tovább

Lazacos zöldsaláta

Az olívaolajból, a borecetből, a mustárból, az apróra vágott zöldfűszerekből, ízlés szerint sózva, borsozva öntetet készítünk. A lazacfilét, szükség esetén, kiszálkázzuk és dobókocka méretűre vagdaljuk. sózzuk, borsozzuk ... tovább

Club szendvics

A kicsontozott csirkemellet lapjában két szeletre vágjuk és az olajon aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve félretesszük és a zsírjában ropogósra sütjük a megfelezett baconszeleteket. Ezeket is félretesszük. A majonézt elkeverjük a ... tovább

Gőzölt lazac

A lazacfilét kiszálkázzuk, lebőrözzük és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A lime héját és a gyömbért lereszeljük, belecsavarjuk a lime levét, hozzáadjuk a finomra vágott chilit és az olívaolajjal elkeverjük. A halcsíkokat sózzuk, ... tovább

Hamburger

Egy deci langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Majd a liszt közepébe mélyedést formázva beleütünk egy tojást, beleöntjük a felfutott élesztőt és a tejet, jól összegyúrjuk és hozzádolgozzuk az olvasztott, de ... tovább