Gőzölt lazac
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| ízlés szerint				
		bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 igény szerint				
		fejes saláta | 17 | 1.4 | 0.3 | 2 | 1.5 | 0 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		chili paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 db				
		lime | 36 | 0.8 | 0.1 | 0.7 | 0.3 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		gyömbér | 61 | 2.5 | 0.8 | 11 | 0 | 0 | 
				
						
					| 80 dkg				
		lazac | 208 | 20 | 14 | 0.2 | 0 | 44 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A lazacfilét kiszálkázzuk, lebőrözzük és kisujjnyi csíkokra vágjuk. A lime héját és a gyömbért lereszeljük, belecsavarjuk a lime levét, hozzáadjuk a finomra vágott chilit és az olívaolajjal elkeverjük. A halcsíkokat sózzuk, borsozzuk és a pácba forgatjuk. 20 percig hagyjuk pihenni. A bambuszgőzölőt béleljük ki salátalevelekkel és az átforgatott halat, vékony rétegben, terítsük rá. A gőzölőt tegyük forrásban lévő víz fölé és 10 percig pároljuk. 
Párolt rizzsel és az ízes salátalevelekkel körítve tálaljuk. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)